Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 12:07

Συνεδριάζει την Τετάρτη η διοίκηση της ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, στις 9:30 π.μ., η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέματα συζήτησης μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ, θα συζητήσει και θα αξιολογήσει τις εξελίξεις στα μεγάλα και κρίσιμα θέματα όπως είναι το Ασφαλιστικό και η ΕΓΣΣΕ και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επαφές της υπουργού Απασχόλησης

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους, για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επισκέπτεται σήμερα τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών όπου θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Την Τρίτη η κ. Πετραλιά θα έχει συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΕΕ με το Προεδρείο και εκπροσώπους των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Οι εκπρόσωποι του κλάδου θα παρουσιάσουν στην υπουργό αναλυτικά τις θέσεις τους, που θα συζητηθούν αύριο στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί αποκλειστικά το «ασφαλιστικό» και ειδικότερα τα ζητήματα που αφορούν τον ασφαλιστικό φορέα των εμπόρων ΟΑΕΕ , που προήλθε από την ενοποίηση των Ταμείων ΤΑΕ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ.

Για το Ταμείο έχουν ήδη εκφρασθεί αντιδράσεις από τη ΓΣΕΒΕΕ, με παράλληλη επισήμανση για προβλήματα ρευστότητας. Με τη συνάντηση της Τρίτης, η κ. Πετραλιά ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.