Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 14:32

Bank of America: «Βουτιά» 95% στα κέρδη του δ’ τριμήνου

«ΒΟΥΤΙΑ» 95% κατέγραψε η κερδοφορία της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας Bank of America κατά το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, έπειτα από διαγραφές ύψους τουλάχιστον 5,28 δισ. δολαρίων στην αξία ενεργητικού συνδεδεμένου με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τράπεζα, τα κέρδη υποχώρησαν στα 268 εκατ. δολάρια ή πέντε σεντς ανά μετοχή, από 5,26 δισ. δολάρια ή 1,16 δολάριο ανά μετοχή που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 21 σεντς ανά μετοχή.

«Τα αποτελέσματά μας για το τέταρτο τρίμηνο ήταν σοβαρά επηρεασμένα από τις τρέχουσες αναταραχές στις κεφαλαιαγορές και την επιβράδυνση της οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Κένεθ Λιούις.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου η αμερικανική τράπεζα αποφάσισε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο στην αμερικανική αγορά κατοικίας, συμφωνώντας να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της χώρας, έναντι περίπου τεσσάρων δισ. δολαρίων σε μετοχές.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Λιούις έχει ανακοινώσει συνολικά 150 απολύσεις στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.