Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2000 19:42

Αναστέλλεται για τρεις ημέρες η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΕΤΜΑ

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, κ. Π. Αλεξάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. του ΧΑΑ αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ΕΤΜΑ Α.Ε. Τεχνητής Μετάξης για τρεις εργάσιμες ημέρες, προκειμένου «να ενημερωθεί πλήρως το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις συντελούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας».

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ζητείται από την εταιρία να προσκομίσει στο ΧΑΑ, εντός τριών εργάσιμων ημερών, πληροφοριακό σημείωμα το οποίο θα διανεμηθεί στο επενδυτικό κοινό.

Επίσης, το δ.σ. του ΧΑΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.865.144 νέων κοινών ανωνύμων που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.E.

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά των 8.680.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ›.

Παράλληλα, το δ.σ. του Χ.Α.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση:

α) ενημερώθηκε σχετικά με την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ TELECOM Α.Ε.› σε «NEXTNET ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ› και διακριτικό τίτλο «ΝΕΧΤΝΕΤ Α.Ε.›.

β) ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.322.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας που προκύπτουν από μετατροπή ισάριθμων κοινών ανωνύμων.

Επιπλέον, τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. του Χ.Α.Α το πληροφοριακό σημείωμα της ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε. για την εξαγορά του 52% της εταιρίας «ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ›.