Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 18:37

Συνεργασία ΕΛΟΤ με Διεύθυνση Τυποποίησης Κίνας

Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της τυποποίησης υπέγραψαν σήμερα ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και η Διεύθυνση Τυποποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (SAC).

Η υπογραφή της Συμφωνίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης, μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΕΛΟΤ, κ. Νικολάου Συμφέρη και του Διοικητή της SAC & Υφυπουργού της κινεζικής κυβέρνησης, κ. Liu Pingjun.

Λίγο πριν την υπογραφή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης συνάντησε τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Liu Pingjun, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η 5ετής Συμφωνία Συνεργασίας αναμένεται να έχει ουσιαστική συνεισφορά προς την κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης και των δύο χωρών στις απαιτήσεις των προδιαγραφών και των διενεργούμενων ελέγχων, με στόχο την μεταξύ τους περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, η οποία θα έχει ως βάση τη διασφάλιση της ποιότητας και την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων.