Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ για να τονώσει την ανάπτυξη σε συνδυασμό με την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της Toyota Motor Corp. και της Isuzu Motors Ltd. από τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 0,6%, ωστόσο ακόμη οδεύει να κλείσει τον μήνα με τις χειρότερες επιδόσεις από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,2%, στις 12:36 μ.μ. στο Τόκυο, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της HSBC Holdings Plc και της Sun Hung Kai Properties Ltd., καθώς εικάζεται ότι η μείωση του κόστους δανεισμού θα τονώσει τη ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια και την αγορά ακίνητης περιουσίας. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,2%, φθάνοντας στις 13.237,07 μονάδες.

Ο MSCI σημείωνε άνοδο 142,37 μονάδων με τους 10 κλάδους που τον απαρτίζουν να κινούνται ανοδικά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και την Αυστραλία. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές της Αυστραλίας λόγω εθνικής εορτής. Χθες ο MSCI σημείωσε απώλειες 3%.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 1,8%. Οι μετοχές της Bank of America οδήγησαν υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές καθώς αναμένεται νέα μείωση του κόστους δανεισμού η οπο9ία θα τονώσει τα κέρδη.