Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 09:42

TEN: Έσοδα 56 εκατ. δολ. από δύο χρονοναυλώσεις

ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΗ χρονοναύλωση των δύο νεότευκτων δεξαμενοπλοίων τύπου Panamax «Selecao» και «Socrates» σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία Νοτιοαμερικανικών συμφερόντων ανακοίνωσε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), εισηγμένη στο NYSE. Τα έσοδα από τις ναυλώσεις αυτές αναμένονται να υπερβούν τα 56 εκατ. δολάρια. Τα πλοία αναμένονται να παραδοθούν στο στόλο της ΤΕΝ τον προσεχή Φεβρουάριο, καθώς και το Μάρτιο.

Με την παράδοση των δύο αυτών πλοίων οι ημέρες του 2008 και του 2009, που καλύπτονται από χρονοναυλώσεις διαφόρων τύπων, ανέρχονται στο 82% και 60% αντίστοιχα με μέσο όρο χρονοναυλώσεων τα 2,1 χρόνια ανά πλοίο.

Το σύνολο των εσόδων από αυτές τις μισθώσεις, έχοντας υποθέσει ότι τα πλοία με ναυλώσεις τύπου profit-share θα εισπράξουν τον ελάχιστο προκαθορισμένο ναύλο, προβλέπεται να ξεπεράσει τα 700 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε χαρούμενοι με την επίτευξη αυτής της συμφωνίας με έναν μακροχρόνιο πελάτη της εταιρείας που θα μας επιτρέψει να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στην αγορά των πετρελαϊκών παραγώγων» τόνισε ο Κος Νίκος Π. Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το επίπεδο, η διάρκεια και η χρονική συγκυρία αυτής της συνεργασίας είναι αντίθετη με την επίδοση των ναυτιλιακών μετοχών το τελευταίο διάστημα που επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές. Ευελπιστούμε ότι ο τομέας μας με τις υγιείς βάσεις που διαθέτει θα εξακολουθήσει να προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις στους μετόχους».