Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 11:23

Sun Microsystems: Σύμβαση 141 εκατ. δολ. με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη σύναψη σύμβασης πλαισίου για την προμήθεια servers που προσαρμόζονται στην έκδοση 3 της προδιαγραφής Single UNIX OS σε διάφορα ιδρύματα, οργανισμούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε η Sun Microsystems.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η σύμβαση ανατέθηκε με κριτήριο την πλέον οικονομικά συμφέρουσα προσφορά βάσει τιμής και ποιότητας. Τεχνικά κριτήρια αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων ήταν η ποιότητα, η λειτουργία και οι αποδόσεις του προτεινόμενου hardware του server και του σχετικού λογισμικού.

Η σύμβαση πλαισίου ανατέθηκε στη Sun για την αγορά των servers και του σχετικού εξοπλισμού την 31η Ιουλίου 2007 με διάρκεια δύο ετών από την ημερομηνία της υπογραφής. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα δύο επεκτάσεων ενός έτους η καθεμία και τεσσάρων επιπλέον επεκτάσεων τριών μηνών καθεμία κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους.

Το χορηγούμενο ποσό της αγοράς είναι 95,995,965.67 ευρώ (περίπου 141 εκατομμύρια δολάρια) για όλα τα συμμετέχοντα ιδρύματα και για ολόκληρη την περίοδο ισχύος της σύμβασης. Από αυτό το ποσό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει 81,430,488.29 ευρώ (περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια).

Ο συνολικός όγκος της αγοράς υπολογίζεται περίπου σε 1.100 servers που θα είναι συμβατοί με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.