Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 16:39

ΓΣΕΕ: Τα προβλήματα στο ΙΚΑ συνεχώς διευρύνονται

Τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας έθεσε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ στη Διοίκηση του ΙΚΑ κατά τη συνάντησή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, τέθηκαν τα ζητήματα:

-της ελλειμματικής και προβληματικής λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων,

-των ελέγχων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, με αποτέλεσμα να περιορίζονται δραματικά τα έσοδά του.

-της καταβολής των θεσμοθετημένων πόρων και της εξόφλησης όλων των χρεών του κράτους και κυρίως τις οφειλές προς το κλάδο υγείας που φθάνουν τα 4 δις €.

-της διασφάλισης των συμφερόντων του ΙΚΑ από τις εντάξεις των ειδικών ταμείων και της ανάληψης των αναλογιστικών ελλειμμάτων από τους εργοδότες αυτών των ταμείων.

-της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλεια του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και της εξόφληση των οφειλών του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑΜ.

-Της τάχιστης ρύθμισης και αντιμετώπισης του προβλήματος που προέκυψε για τα εργολαβικά και οικοδομικά ένσημα.

-της άμεσης κάλυψης των υπαλληλικών κενών των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

-της ολοκλήρωσης και εφαρμογής των πληροφοριακών συστημάτων.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ακόμη πως «παρά τις θετικές προσπάθειες της Διοίκησης του ΙΚΑ τα προβλήματα συνεχώς διευρύνονται, απ΄ την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία κινείται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση».

«Γι΄αυτό τον λόγο -προσθέτει- έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, των εργαζομένων τα οποία θα τα διεκδικήσει αγωνιστικά και με την απεργία στις 13 Φεβρουαρίου 2008».