Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 08:39

Κοντά στα 900 δολ. ο χρυσός

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς η προηγούμενη υποχώρηση των τιμών και η αύξηση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό, προσήλκυσαν τους επενδυτές.

Οι ράβδοι χρυσού, οι οποίοι υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων στις 5 Φεβρουαρίου, κινήθηκαν χθες ανοδικά μετά το σχόλιο του προέδρου της Federal Reserve στη Φιλαδέλφεια, Charles Plosser ότι ο δομικός πληθωρισμός ενδέχεται να διατηρηθεί παρά τη συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ. Το πολύτιμο μέταλλο διατηρήθηκε κοντά στα 900 δολ. η ουγγιά, παρά την ισχυροποίηση του δολαρίου για τρίτη ημέρα έναντι του ευρώ, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 900,79 δολ. η ουγγιά, 19 σεντς υψηλότερα, στις 11:15 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 16,5125 δολ. η ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 904,30 δολ. η ουγγιά, 70 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:15 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες, σημείωσε άνοδο 1,7%, φθάνοντας στα 905 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom) σημείωσε άνοδο 49 γιέν, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 3.106 γιέν το γραμμάριο (908 δολ. η ουγγιά) στις 11 π.μ., τοπιή ώρα.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σαγκάη, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.