Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Komatsu Ltd. μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι μετοχές της Wesfarmers Ltd. οδηγούσαν την άνοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, μετά την πρόσληψη πρώην στελέχους της Wal-Mart Stores Inc. για να διοικήσει τα καταστήματα της Coles που έχει στην κυριότητά της.

Ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 1%, φθάνοντας στις 13.073,23 μονάδες, ωθώντας τον δείκτη MSCI Asia Pacific 0,6% χαμηλότερα, στις 141,16 μονάδες στις 12:34 μ.μ. στο Τόκυο. Ο περιφερειακός δείκτης της Ασίας, οδεύει να κλείσει το μακροβιότερο χρονικό διάστημα απωλειών από τον Αύγουστο του 2004, με όλους τους ασιατικούς δείκτες να έχουν υποχωρήσει φέτος.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε σήμερα άνοδο 0,9%. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις Φιλιππίνες. Επτά άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές σήμερα λόγω του εορτασμού του Ετους της Νέας Σελήνης.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν 3,2% τον Δεκέμβριο έναντι του Νοεμβρίου. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία θα μειωθούν 0,9%.