Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008 08:26

Κοντά στα υψηλότερα τριών μηνών ο χαλκός

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών διαπραγματεύθηκε ο χαλκός στην Ασία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με τη μείωση της παραγωγής στην Κίνα θα επηρεάσουν αρνητικά τα αποθέματα. Το νικέλιο διεύρυνε τα κέρδη του.

Τα αποθέματα του χαλκού που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME) υποχώρησαν 1,5% φθάνοντας στους 169.475 μετρικούς τόνους χθες, σημειώνοντας μείωση για πέμπτη συνεχόμενη φορά από τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία είχαν υποχωρήσει στις 7 Νοεμβρίου.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 7.580 δολ. ο μετρικός τόνος στις 11:33 π.μ. ώρα Τόκυο. Οι τιμές του αναρριχήθηκαν 2,9% χθες μετά τη διαμόρφωσή τους στα 7.630 δολ. ο τόνος, τα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Νοεμβρίου νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση.

Το βιομηχανικό μέταλλο έχει σημειώσει φέτος άνοδο 14%, διευρύνοντας το ράλι έξι ετών αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των κερδών των μεταλλουργιών, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης μεταλλουργίας του κόσμου, BHP Billiton Ltd.

Το νικέλιο σημείωσε άνοδο 0,2% στο LME φθάνοντας στα 27.490 δολ. ο τόνος στις 11:12 π.μ. ώρα Τόκυο.