Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 06:30

Μίνι ράλι στη Wall Street

Με θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν την Τετάρτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street. Ώθηση στις αμερικανικές μετοχές έδωσε η ανέλπιστη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος. Αντιθέτως, σχεδόν αμετάβλητοι έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι τοποθετήσεις στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών αντισταθμίστηκαν από τις πιέσεις στις μετοχές τηλεπικοινωνιακών και εξορυκτικών εταιρειών.

Με θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν την Τετάρτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street.

Ώθηση στις αμερικανικές μετοχές έδωσε η ανέλπιστη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,3% έναντι μείωσης κατά 0,4% τον Δεκέμβριο.

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,45% και τερμάτισε στις 12.552,24 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 1.367,21 μονάδες αυξημένος κατά 1,36% και ο Nasdaq στις 2.373,93 μονάδες με κέρδη 2,32%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος με αιχμή τη μετοχή της Applied Materials, η οποία ενισχύθηκε κατά 10%. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού μικροεπεξεργαστών ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών.

Αντιθέτως, σχεδόν αμετάβλητοι έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι τοποθετήσεις στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών αντισταθμίστηκαν από τις πιέσεις στις μετοχές τηλεπικοινωνιακών και εξορυκτικών εταιρειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.334,25 μονάδες, στα επίπεδα του κλεισίματος της Τρίτης.

Οι μετοχές των εταιρειών Telefonica και Vodafone υποχώρησαν κατά 1,8% και 1,7% αντιστοίχως.