Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 15:40

Yahoo, News Corp. εξετάζουν πιθανή συνεργασία

ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ με τη News Corp., σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας, βρίσκεται η Yahoo, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Παρόλα αυτά, αναλυτές «βλέπουν» σχεδόν απίθανο να κατατεθεί μια ανταγωνιστική της Microsoft προσφορά, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει την εξαγορά της Yahoo από τον αμερικανικό κολοσσό ή να ενισχύσει την αξία της.

Την είδηση των συνομιλιών μετέδωσε πρώτο το blog Silicon Alley Insider την περασμένη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι οι δύο εταιρείες εξετάζουν την πιθανότητα να συγχωνεύσουν τα τμήματα ίντερνετ. Σύμφωνα με το blog, μια εκ των προτάσεων που μελετούνται αφορά σε «ένεση ρευστότητας» από την εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοχ και ανώνυμο private equity fund.

Πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις επιβεβαίωσε πως οι δύο εταιρείες όντως διεξάγουν συζητήσεις, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενό τους.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως η συμφωνία που εξετάζεται αφορά σε πώληση μεριδίου 20% της Yahoo στη News Corp., ενώ υποστηρίζει πως, βάσει των συνομιλιών, η αξία του MySpace αποτιμάται σε περίπου 6-10 δισ. δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως πως οι εναλλακτικές επιλογές, όπως αυτή της συνεργασίας με τη News Corp., αν και θα αποφέρουν στη Yahoo στρατηγικά οφέλη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δεν θα έχουν τα άμεσα επενδυτικά οφέλη που προσφέρει η πρόταση της Microsoft.