Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 17:15

Γ. Σουφλιάς: «Λουκέτο» στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν καθ' υποτροπή

Τα παράπονα των βιομηχάνων για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να ρύπαινουν στην περιοχή του Ασωπού ποταμού (σ.σ. για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν και τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών τους), δέχθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Απαντώντας, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως έγινε ό,τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος και επεσήμανε στον πρόεδρο του ΣΕΒ να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου ότι σε περίπτωση υποτροπής, δεν θα διστάσει να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις που παρανομούν και ρυπαίνουν τον Ασωπό.

«Το ξεκαθάρισα από την αρχή και τους είπα ότι θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα και θα δημοσιοποιούνται και τα πρόστιμα. Και μάλιστα τους ζήτησα να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη νομοθεσία. Αν συλληφθεί ένας παραβάτης, πέραν του προστίμου και της αποστολής του σχετικού φακέλου στον Εισαγγελέα, αν τον ξαναβρούμε δεύτερη φορά παραβάτη ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να έχει και προσωρινό κλείσιμο. Και τους είπα να επιστήσουν την προσοχή τους στα μέλη τους».

Στόχος του ΥΠΕΧΩΔΕ, τόνισε ο κ. Σουφλιάς, είναι η αποκέντρωση των βιομηχανιών και η συγκέντρωσή τους σε συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Παράλληλα, ο κ. Σουφλιάς απέρριψε την πρόταση του ΣΕΒ για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο θα σχεδιάζει και θα γνωμοδοτεί σε ό,τι αφορά θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας, καθώς -όπως σημείωσε- υπάρχει και λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Όσον αφορά το χωροταξικό, ο υπουργός δήλωσε πως το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου, θα κατατεθεί στη διαρκή επιτροπή της Βουλής προκειμένου να περιληφθούν κι άλλες προτάσεις και στη συνέχεια θα πάει στην Ολομέλεια προς ψήφιση.