Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 18:48

Συνάντηση Χρ. Φώλια με την Επίτροπο Meglena Kuneva - Δήλωση για πετρέλαιο θέρμανσης

Με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Προστασίας του Καταναλωτή Meglena Kuneva συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου και του Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Ιερόθεου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Φώλιας τόνισε ότι η παρουσία της Επιτρόπου στην Ελλάδα συμπίπτει με την προώθηση μέτρων του Υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την προστασία του καταναλωτή. Τα συγκεκριμένα μέτρα επιβάλλονται και για ένα επιπρόσθετο λόγο σε μια συγκυρία που οι τιμές πολλών διαφορετικών προϊόντων αυξήθηκαν ταυτόχρονα. «Στόχος μας» είπε «είναι η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού». Στη συνέχεια ο Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των καταναλωτικών οργανώσεων και της οργάνωσής τους σε ομοσπονδίες σε τοπικό επίπεδο και, ενδεχομένως, σε συνομοσπονδία σε εθνικό επίπεδο.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση του καταναλωτή. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, γι’ αυτό θέλω να τονίσω την πλήρη στήριξή μου στον Υπουργό που επιδιώκει να προωθήσει μέτρα που στοχεύουν στην πολύ καλή ενημέρωση των καταναλωτών», δήλωσε από την πλευρά της η Επίτροπος. «Έλαβα από τον υπουργό πλήρη υποστήριξη και κατανόηση των βασικών πολιτικών μας σε θέματα προστασίας του καταναλωτή. Επίσης, αναφερθήκαμε στο ότι το να βλέπουμε τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ως δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι ένας παρωχημένος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει μια ανησυχία στους καταναλωτές, ιδιαιτέρα, όταν ακούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει και κρύο. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι τα μέτρα που παίρνουμε αφορούν όλη την κοινωνία. Ενδεχομένως, κάποιοι από τους ανθρώπους, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα δεν είναι και τόσο ευτυχείς αλλά εκείνο που θέλω να περάσω σα μήνυμα, γιατί ξέρω ότι έχω να κάνω με υπεύθυνους ανθρώπους, με μια υπεύθυνη επαγγελματική τάξη, η οποία πάντα ανταποκρίνεται με σεβασμό στο έργο της, είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουν πιο ψύχραιμες σκέψεις, ότι δεν θα βάλουν σε περιπέτεια τους πολίτες και ότι θα βοηθήσουν κι αυτοί σε ένα μέτρο το οποίο σίγουρα είναι προς όφελος και της οικονομίας και της κοινωνίας, κυρίως δε των καταναλωτών για να μπορέσουν να βοηθήσουν στο να κάνουμε κάτι καλύτερο για την αγορά».