Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 13:52

ΥΠΟΙΟ: Από αύριο η επιστροφή των χρημάτων στους πρατηριούχους

Από αύριο αρχίζει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η καταβολή στους λογαριασμούς των πρατηριούχων του ποσού της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις πωλήσεις πετρελαίου, που έκαναν από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αύριο θα καταβληθεί το ποσό της επιστροφής του φόρου που αφορά πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης που έκαναν οι πρατηριούχοι την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την Τετάρτη θα καταβάλλεται το ποσό του φόρου που αφορά τις πωλήσεις που έγιναν την Κυριακή και η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί κανονικά τις επόμενες ημέρες.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχουν διευθετηθεί οι διαδικασίες για την ομαλή επιστροφή του φόρου στους πρατηριούχους, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ψήφους 39 υπέρ και 19 κατά, η γενική συνέλευση των βενζινοπωλών υπερψήφισε την ενοποίηση των ειδικών φόρων με το νέο σύστημα διακίνησης.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες στη Γ.Σ., αν έως την Τετάρτη δεν έχουν μπει στους λογαριασμούς τους τα χρήματα της επιστροφής του φόρου, θα διακόψουν τις παραδόσεις πετρελαίου.