Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 14:17

Credit Suisse: Αγορά μετοχών από την κυβέρνηση του Κατάρ

Σε αγορές μετοχών της ομίλου της Credit Suisse έχει προβεί το Κατάρ, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να διαθέσει κεφάλαια ύψους έως 15 δισ. δολαρίων για την απόκτηση μετοχών ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Χαμπέρ αλ-Θανί.

«Έχουμε μια σχέση με την Credit Suisse και προχωρήσαμε στην αγορά μερικών μετοχών, ωστόσο, δεν μπορώ να ανακοινώσω το ακριβές ποσοστό γιατί εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο ίδιος σε χθεσινή συνέντευξή του στην Ντόχα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, τα wealth funds του Περσικού Κόλπου και της Ασίας έχουν επιδοθεί σε απόκτηση ποσοστών σε τράπεζες, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Citigroup δέχθηκε 14,5 δισ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Σιγκαπούρης και του Κουβέιτ.

Η μετοχή της Credit Suisse – ο εκπρόσωπος της οποίας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα – ενισχυόταν νωρίτερα κατά 2,8% στα 56,55 ελβετικά φράγκα.