Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 07:55

Στα 96 δολ. το αργό

ΚΟΝΤΑ στα 96 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς εικάζεται ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή και τα προβλήματα στα διϋλιστήρια θα περιορίσουν τις προμήθειες των καυσίμων.

Ο ΟΠΕΚ ο οποίος θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου, ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή ενώ αυξάνεται η ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Πετρελαίου της Αλγερίας και του Ιράν την εβδομάδα που πέρασε. Η βενζίνη αναρριχήθηκε 1,3% χθες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε διϋλιστήριο στο Τέξας των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 96,34 δολ. το βαρέλι, 84 σεντς υψηλότερα από το κλείσιμο στις 15 Φεβρουαρίου, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στη 1:03 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Κλειστό ήταν χθες το Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Προέδρου.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 1% χθες φθάνοντας στα 96,45 δολ. το βαρέλι πριν κλείσει στα 95,89 δολ. το βαρέλι. Αυτές οι συναλλαγές θα καταχωρηθούν σήμερα λόγω της χθεσινής εορτής.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 95,05 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 12:55 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια σημείωσαν χθες άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 94,91 δολ. το βαρέλι.