Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 19:52

Επιπλέον στοιχεία σχετικά με τους κοινοτικούς πόρους ζητά η Κομισιόν

Δύο χώρες μέλη της ΕΕ - η Αυστρία και η Γερμανία - δεν έχουν ενημερώσει, όπως όφειλαν, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα των συστημάτων ελέγχου των έργων του Γ' ΚΠΣ (2000-2006) και του Δ' ΚΠΣ (2007-2013), ενώ τέσσερα κράτη μέλη (Ελλάδα, Τσεχία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο) απέστειλαν ελλιπή στοιχεία στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες για την περίοδο 2000-2006.

Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες η Εύα Καλουζίνσκα, εκπρόσωπος της αρμόδιας για την περιφερειακή πολιτική επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ, παρουσιάζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό αναφορικά με την υποχρέωση που έχουν τα κράτη μέλη να ενημερώνουν την Επιτροπή για τα αποτελέσματα των πληρωμών και των ελέγχων των κοινοτικών πόρων που περιλαμβάνονται στις προγραμματικές περιόδους 2000-2006 και 2007-2013.

Για την Αυστρία και τη Γερμανία η εκπρόσωπος της Ντ. Χούμπνερ είπε ότι η Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει επιστολές προς τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών, με τις οποίες ζητείται να ανταποκριθούν εντός ενός μηνός στις υποχρεώσεις τους και να ενημερώσουν την Επιτροπή.

Για την Ελλάδα, την Τσεχία, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί από την Επιτροπή ανάλογη επιστολή με την οποία θα δίνεται επίσης προθεσμία ενός μηνός, ώστε τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη να αποστείλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία για την περίοδο 2000-2006.

ΑΠΕ-ΜΠΕ