Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 17:06

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απαράδεκτη η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Απαράδεκτη και αποκαλυπτική για το Ασφαλιστικό θεωρούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας (24-01-2008) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία, σύμφωνα με τις δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών «και ως γνωστόν προτείνει να γίνει προς τα πάνω».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στο παραμικρό και να προχωρήσει άμεσα προς ψήφιση του νομοσχεδίου για την ένταξη ομάδων εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά «δηλαδή να σταματήσει το παιχνίδι του καρότου και του μαστίγιου που από τη μια δηλώνει ότι δεν προωθεί την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών και από την άλλη φαίνεται διατεθειμένη να υιοθετήσει τις πιέσεις της Ευρ. Επιτροπής του Ευρ. Δικαστηρίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Επιπλέον, προχωρούν άμεσα στην ανάκληση των εκπροσώπων τους από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη νομική τεκμηρίωση της υποστηρικτικής γραμμής ενώπιον του ΔΕΚ, σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, «ώστε να μη νομιμοποιεί διάλογο προειλημμένων προφανώς αποφάσεων, όπως, κάναμε και για την Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα».