Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 13:15

UBS: Σήμερα η απόφαση των μετόχων για την ενίσχυση του κεφαλαίου

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους μετόχους της UBS να εγκρίνουν το σχέδιο ενίσχυσης του κεφαλαίου της τράπεζας απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρός της Μαρσέλ Οσπέλ, τονίζοντας πως καθήκον του είναι να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία.

«Κατανοώ πλήρως, και πιθανόν να το ακούσουμε αρκετές φορές σήμερα, ότι είστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από όσα έχουν συμβεί», ανέφερε ο Οσπέλ, μιλώντας στους μετόχους της UBS στη Βασιλεία.

«Δεν θα εγκατέλειπα ποτέ απερίσκεπτα την υποχρέωσή μου και σκοπεύω να διασφαλίσω ότι η UBS θα ξαναγυρίσει στο δρόμο της επιτυχίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας.

Σήμερα, οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πώλησης ομολογιών αξίας 13 δισ. ελβετικών φράγκων (12 δισ. δολ.), οι οποίες θα μετατραπούν σε μετοχές, στο επενδυτικό όχημα της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης και σε άγνωστο επενδυτή από τη Μέση Ανατολή.

Αρκετοί είναι οι επενδυτές που έχουν ζητήσει την παραίτηση του Οσπέλ μετά τις ζημίες που εμφάνισε η εταιρεία πέρυσι - τις πρώτες στην ιστορία της - εξαιτίας διαγραφών στην αξία τίτλων, συνδεδεμένων με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, ύψους 19 δισ. δολαρίων.