Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 14:53

Sprint Nextel: Ζημίες 29,5 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο

ΖΗΜΙΕΣ ύψους 29,5 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Sprint Nextel, στο τέταρτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα διαγραφών στη μονάδα Nextel Communications. H τρίτη μεγαλύτερη πάροχος ασύρματων υπηρεσιών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή της να μην διανείμει μέρισμα.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2006 η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 261 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών και υποχώρησαν κατά 5,7% στα 9,85 δισ. δολάρια.

Η Sprint έχασε το περασμένο τρίμηνο συνολικά 683.000 πελάτες της, με τους οποίους είχε συμβόλαια, εν μέσω παραπόνων σχετικά με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της.

Επιπλέον, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταν Χεζ, ενδεχομένως να αναγκαστεί να μειώσει τα τιμολόγια, μετά τις προσφορές τις οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι ανταγωνίστριες AT&T και Verizon Wireless.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα ασύρματης επικοινωνίας, η εταιρεία προέβη σε διαγραφές ύψους 29,7 δισ. δολαρίων.

Ο Χεζ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Sprint το Δεκέμβριο του 2007, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχέδια για περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο του ενός πέμπτου των εμπορικών καταστημάτων της εταιρείας.