Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 09:42

Εκκληση ΔΕΗ για περιορισμένη κατάλωση ρεύματος

Εκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 10:00 έως 14:00 και από 18:30 έως 21:30, απευθύνει στους καταναλωτές η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, λόγω των κυλιόμενων 24ωρων απεργιών που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ από 3 έως και 6 Μαρτίου, και με δεδομένο ότι τρεις μονάδες είναι ήδη εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης, είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ΑΕ σε σημερινή ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

«- Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 1.250 MW.

- Πέραν αυτών, όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου, τρεις θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος 900 MW ευρίσκονται εκτός λειτουργίας από τον περασμένο μήνα λόγω εκτέλεσης εργασιών προγραμματισμένης συντήρησης.

- Παρά το γεγονός ότι τα ορυχεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω της απεργίας, οι λειτουργούντες Σταθμοί Παραγωγής τροφοδοτούνται ομαλά από τα υφιστάμενα αποθέματα λιγνίτη.

- Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα από πλευράς Δικτύων Υψηλής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης και σε κανένα σημείο της χώρας δεν πραγματοποιούνται περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος.»

Ωστόσο όπως επισημαίνεται, λόγω του αριθμού των Μονάδων που είναι εκτός λειτουργίας η έκκληση της Επιχείρησης προς τους πελάτες της εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.