Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 14:26

Αύριο στη δημοσιότητα το σχ/ν για το Ασφαλιστικό

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει αύριο το απόγευμα (16:15) η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής θα δοθεί στη δημοσιότητα και το σχετικό σχέδιο νόμου.

Ερωτηθείς για την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (βάσει δημοσκοπήσεων), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε πως είναι καλό να περιμένουμε την ανακοίνωση των προβλέψεων στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την επιμήκυνση της ζωής του ασφαλιστικού ώστε να μην έχει πρόβλημα στο μέλλον.

«Έχουμε ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει στο τέλος της τετραετίας, όπως είχαμε πει το 2004», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος και επεσήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει να κάνει με αλλαγές που θα ενισχύσουν το ασφαλιστικό, ώστε να μην κινδυνέψουν οι επόμενες γενεές.

«Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Είναι πολυδαίδαλο το ασφαλιστικό. Είναι μια πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης Ταμείων που θα έχουν καλύτερη λειτουργία σε βάθος χρόνου με καλύτερο τρόπο διοίκησης», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι αύριο θα ανακοινωθεί ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κληθείς τέλος να απαντήσει στο σχόλιο ότι η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα γίνει αύριο απόγευμα σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, λόγω των συλλαλητηρίων για την ΠΓΔΜ, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε αργεί η κυβέρνηση.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, αύριο στις 10:30 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή σε ειδική συνεδρίαση για την ελληνίδα αγρότισσα και στις 12:15 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια.