Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 15:51

ΚΕΔΚΕ: Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

Πρόταση για κινητοποιήσεις για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υιοθέτησε η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία.

Το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ κατέληξε ομόφωνα σήμερα σε συγκεκριμένο πλαίσιο κινητοποιήσεων, πρόταση που θα συζητηθεί κατά την αυριανή έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ, της Ένωσης με τους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας καθώς και με τους δημάρχους των πρωτευουσών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει για το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν αποδώσουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών τις ακόλουθες δράσεις:

13/03/08: Συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και επίδοση απόφασης στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι Δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες ( ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, Κ.Υ.Ε. κ.λπ.).

15/04/08: Κλείνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με θέμα τα οικονομικά και ακολούθως συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίδοση ψηφίσματος σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή των Ελλήνων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών φορέων από τις τοπικές αρχές για τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη περίπτωση δε, που και μετά τις κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπιστούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης εισηγήθηκε, καταρχήν, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τους αρχηγούς των κομμάτων.