Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2000 15:04

Ομιλος Σαράντη: Μείωση κερδών - αύξηση πωλήσεων το εννεάμηνο

Σε 3 δισ. δρχ. διαμορφώθηκαν το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα προ φόρων κέρδη του ομίλου Σαράντη σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί σε 3,8 δισ. δρχ.

Οι πωλήσεις, αντιθέτως, το εν λόγω χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το εννεάμηνο του 1999 και διαμορφώθηκαν σε 34,8 δισ. δρχ. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, στα παραπάνω αποτελέσματα δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των εταιρειών ΕΚΑΣ, ΖΕΤΑ και Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. οι οποίες έχουν έρθει σε συμφωνία εξαγοράς από τον όμιλο Σαράντη.

Σε λειτουργικό επίπεδο (κέρδη προ φόρων, χρηματο-οικονομικών και εκτάκτων) ο όμιλος Σαράντη παρουσιάζει αύξηση 87% για την ίδια περίοδο, ενώ τα έκτακτα αποτελέσματα εμφανίζουν άνοδο κατά 758 εκατ. δρχ. λόγω αυξημένων ζημιών από συναλλαγματικές διαφορές.

Για το σύνολο του τρέχοντος έτους η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν γύρω στα 59 δισ. δρχ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 7 δισ. δρχ.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου θεωρεί εξαιρετικά θετική την παρουσία της μέσω θυγατρικών εταιρειών στις αγορές της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας.