Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 08:23

Ambac: 1,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

ΠΟΣΟΝ 1,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών και μετατρέψιμων αξιών – περισσότερο από το διπλάσιο των προνομιούχων μετοχών - για τη διατήρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στο ΑΑΑ, άντλησε η Ambac Financial Group Inc.

Η Ambac, η δεύτερη σε μέγεθος εκδότρια ομολόγων στον κόσμο, πούλησε 185,2 εκατ. κοινές μετοχές προς 6,75 δολ., αντλώντας 1,25 δισ. δολ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς των στοιχείων του Bloomberg. Οι μετοχές πουλήθηκαν 9 φορές χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμό τους στα 7,42 δολάρια. Η Ambac, με έδρα τη Ν. Υόρκη, πούλησε επίσης 250 εκατ. μετατρέψιμες αξίες σε μετοχές το 2011, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά το θέμα της πώλησης.

Την πώληση διαχειρίστηκαν οι: Credit Suisse Group, Citigroup Inc., Bank of America Corp. και UBS AG. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 95% από τον Μάϊο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να είναι περίπου 754 εκατ. δολ. κατά το χθεσινό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Οι μετοχές της Ambac υποχώρησαν χθες 1,28 δολ., ποσοστό 14,7%, πριν από την πώληση. Πέρυσι σημείωσαν απώλειες 92%, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε περίπου 754 εκατ. δολ. κατά το τέλος της σημερινής διαπραγμάτευσης. Οι αξίες έχουν απόδοση 9,5% και ανταλλάσσονται στα 18 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για την πώληση.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Ambac είπε ότι σχεδίαζε την πώληση 1 δισ. δολ. κοινών μετοχών και 500 εκατ. δολ. μετατρέψιμων αξιών.