Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 18:50

Επιβεβαιώνει η Forthnet για NetMed N.V. και Intervision B.V.

Τη συμμετοχή της σε ιδιωτική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V επιβεβαιώνει η Forthnet με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικά, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Η Forthnet επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της σε ιδιωτική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία (στο εξής η "Διαδικασία") για την εξαγορά (στο εξής η "Εξαγορά") του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V. (στο εξής οι "Εξαγοραζόμενες Εταιρείες"). Η εκ των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών εταιρεία NetMed N.V, αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, NetMed Hellas A.E. και Multichoice Hellas A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

2. Στο πλαίσιο της Διαδικασίας, η οποία διέπεται από ειδική σύμβαση εμπιστευτικότητας, η παράβαση των όρων της οποίας συνεπάγεται ουσιώδεις κυρώσεις, η Forthnet, όπως και άλλοι διαγωνιζόμενοι, υπέβαλε δεσμευτική προσφορά (στο εξής η "Δεσμευτική Προσφορά"). Η Δεσμευτική Προσφορά βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές και τελεί υπό συγκεκριμένες αιρέσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ολοκλήρωση του εν εξελίξει οικονομικού, τεχνικού, επιχειρησιακού και νομικού ελέγχου των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων (στο εξής από κοινού ο "Έλεγχος") και η σύναψη των σχετικών συμβατικών κειμένων.

3. Κατά την παρούσα φάση, η Δεσμευτική Προσφορά αξιολογείται από τους πωλητές, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο Έλεγχος και διεξάγονται μη αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εταιρείας και των πωλητών, η έκβαση των οποίων είναι αβέβαιη.

4. Εφόσον η Forthnet επιλεγεί από τους πωλητές ως προτιμητέος πλειοδότης και προχωρήσει στην Εξαγορά, το τίμημα που τελικά συμφωνηθεί μετά την ολοκλήρωση του Ελέγχου και την τελεσφόρηση των σχετικών διαπραγματεύσεων, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω δανειακών κεφαλαίων ή/και από ίδια κεφάλαια, τα οποία θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων της, για την οποία θα απαιτηθεί η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

5. Δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς την έκβαση της Εξαγοράς και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει βάσει της προαναφερόμενης σύμβασης εμπιστευτικότητας, κατά την παρούσα φάση, η Forthnet δεν είναι σε θέση να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες ως προς τη Διαδικασία, τη Δεσμευτική Προσφορά και την Εξαγορά, δεσμεύεται όμως να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις σε περίπτωση που είτε συνάψει συμφωνία με τους πωλητές είτε όχι.

6. Τέλος, σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που τελεσφορήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις και υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις μετά την έγκρισή τους από το Δ.Σ. της Forthnet, για την ολοκλήρωση της Εξαγοράς θα απαιτηθεί, μεταξύ άλλων, η λήψη των κανονιστικών και διοικητικών εγκρίσεων από τις κατά νόμο αρμόδιες αρχές.