Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 17:27

Έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ για τις μηνυτήριες αναφορές

Για παραβίαση του Συντάγματος κατηγορεί τους προέδρους των Επιμελητηρίων που κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές κατά του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η ΓΣΕΕ και ζητά την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, παραβιάζεται ευθέως η νομοθεσία «που απαγορεύει την παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επισύροντας ποινικές κυρώσεις για την παράβαση (φυλάκιση ή και χρηματική ποινή)».

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για δικομανείς ενέργειες εντυπωσιασμού που προσπαθούν να στρέψουν τη μία ομάδα του πληθυσμού εναντίον της άλλης.

«Στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων που ζητούν τη δίωξη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό και απαραβίαστο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη πως οι περιορισμοί στους οποίους υπόκειται αυτό σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας τηρούνται απαρέγκλιτα από τα συνδικάτα.

Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά από τον κ. Παξινό να λάβει θέση ο ΔΣΑ στο γενικό θέμα που έχει προκύψει «και να ζητήσει την προστασία του δικαιώματος της απεργίας, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, την ελληνική νομοθεσία, αλλά και το διεθνές και κοινοτικό νομικό πλαίσιο» καθώς και «να ταχθεί υπέρ της αλληλεγγύης των κοινωνικών τάξεων και κατά της έκφρασης των διακλαδικών αντιθέσεων».

Τέλος απευθύνει έκκληση να κληθούν οι δικηγόροι να μην υπογράφουν ούτε να υποστηρίζουν δικόγραφα που στρέφονται κατά των εκπροσώπων των Οργανώσεων των εργαζομένων που αποφάσισαν απεργία «για υποτιθέμενες ζημίες που προκλήθηκαν στη διάρκειά της».