Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 17:42

Χ.Α.: «Μεταχρονολογημένη» άνοδος

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο κατά 1,29% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. τερματίζοντας στις 3.809,13 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 3.850,58 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 497,35 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 113 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

«Η εγχώρια αγορά, που ήταν κλειστή χθες, αντιδρά μεταχρονολογημένα και ακολουθεί την ανάκαμψη που σημείωσαν τα ξένα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Xρηματιστηριακή.

Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενισχύθηκαν κατά 5,58% και 4,17% αντιστοίχως, ενώ οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της ATEbank και της MPB σημείωσαν άνοδο γύρω στο 2%.

«Οι τράπεζες ευνοούνται περισσότερο σε αυτή την ανάκαμψη καθώς είχαν βρεθεί σε υπερπουλημένα επίπεδα ενώ οι εικασίες ότι θα έχουμε μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βοηθούν τον κλάδο», πρόσθεσε ο κ. Βλασταράκης.

Κέρδη κατέγραψε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 209 τίτλοι ενισχύθηκαν, 56 σημείωσαν πτώση και 34 παρέμειναν σταθεροί.