Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 17:48

Το υπουργείο Υγείας για την πληρωμή των εφημεριών

Εξασφαλισμένη είναι σύμφωνα με τον υπουργείο Υγείας, η πληρωμή του συνόλου των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν για το θέμα οι γιατροί σε νοσοκομεία της χώρας, στις 22 Μαρτίου το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε να γίνει η άμεση εξόφληση των εφημεριών του Δεκεμβρίου 2007, ενώ την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008 οι σχετικές πιστώσεις εγκρίθηκαν και σύμφωνα με το νόμο από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η πληρωμή των εφημεριών γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, λόγω των διαδικασιών, που απαιτούνται για την έγκριση των σχετικών πιστώσεων.

Επίσης, έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι πιστώσεις των σχετικών κωδικών στον προϋπολογισμό των Περιφερειών προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές.

«Συγχρόνως», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «μετά την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας με την οποία αναστέλλονται μέχρι τις 30/6/2008 διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005 ως προς τους ειδικευμένους και τους ειδικευόμενους γιατρούς και το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εξασφαλίζεται η πληρωμή του συνόλου των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα».