Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώνεται αφού διευρύνονται οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 140,63 μονάδες στη 1:25 μ.μ. στο Τόκυο με περίπου δύο μετοχές να υποχωρούν σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Οι εικασίες ότι οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές θα περιοριστούν τόνωσαν τον δείκτη κατά 5,3% τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 12%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στις 12.592,20 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Μαρτίου. Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 σημείωσε απώλειες 2,9%, τις μεγαλύτερες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις Φιλιππίνες και στην Ταϊλάνδη.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index κατά 0,9% χαμηλότερα. Οι παραγγελίες των διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν 1,7% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για άνοδο 0,7%. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών.