Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 08:30

Cheung Kong: 53% υψηλότερα κέρδη τη χρήση

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 53% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Cheung Kong (Holdings) Ltd., της κατασκευαστικής εταιρείας του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing, αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από το real estate και του σκέλους της, Hutchison Whampoa Ltd.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 27,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (3,6 δισ. δολ.) ή 11,95 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή από 18,08 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 7,80 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή το 2006, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 24,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της Cheung Kong, οι οποίες είχαν πέρυσι τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των έξι εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Hang Seng Property Index, σημείωσαν άνοδο 3,1% φθάνοντας στα 111,7 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ., πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 23% φέτος υπερβαίνοντας τις απώλειες 18% του δείκτη Hang Seng Index.

O Li, 79 ετών, κατατάσσεται στην ενδέκατη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με περιουσία ύψους 26,5 δισ. δολ. ΗΠΑ.