Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2000 19:33

Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε: Αποτελέσματα εννεαμήνου

Σε 41,6 δισ. δρχ. ανήλθε το εννεάμηνο του 2000 το σύνολο του ενοποιημένου ενεργητικού της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε. σημειώνοντας αύξηση περίπου 93% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Το ίδιο διάστημα ο ενοποιημένος τζίρος ξεπέρασε τα τα 21,1 δισ. δρχ. αυξημένος κατά 57% σε σχέση με το εννεάμηνο του 1999.

Τα μικτά αποτελέσματα εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκαν σε 4,7 δισ. δρχ. από περίπου 2 δισ. δρχ. το εννεάμηνο του περασμενου έτους, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 2,7 δισ. δρχ. από 900 εκατ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα καθαρά αποτελέσματα, προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, μειώθηκαν σε σχέση με το εννεάμηνο της προηγούμενης χρήσης και ανήλθαν σε 633 εκατ. δρχ. Οπως επισημαίνεται, η μείωση αυτή οφείλεται κατά πολύ στη σημαντική ανατίμηση του δολαρίου έναντι της δραχμής.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης του ομίλου, τόσο στο μεταλλουργικό, όσο και στους υπόλοιπους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.