Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 11:51

Samsung: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις το 2008

ΣΕ προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις φετινές πωλήσεις προέβη η Samsung Electronics, επικαλούμενη τη διεθνή οικονομική κρίση, ωστόσο προέβλεψε ότι η κερδοφορία της θα βελτιωθεί λόγω της ισχυρής ανάπτυξης σε βασικούς τομείς της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιουν Τζονγκ-γιονγκ εκτίμησε σήμερα, κατά τα διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων, πως η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα θα συνεχισθεί και φέτος, «επηρεάζοντας τις συνθήκες στο management της εταιρείας».

Στόχος της Samsung είναι να ενισχύσει τις πωλήσεις της φέτος κατά 10%, έναντι 15% που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο. Τα κέρδη εκτιμάται, πάντως, ότι θα είναι υψηλότερα συγκριτικά με το 2007, καθώς τα μεγέθη των βασικών τομέων της εταιρείας – ημιαγωγών, οθονών LCD και τηλεοράσεων – αναμένονται βελτιωμένα.

Πέρυσι, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών μνήμης εμφάνισε, σε επίπεδο μητρικής, κέρδη ύψους 7,43 τρισ. γουόν (7,61 δισ. δολ.), υψηλότερα κατά 12% έναντι του 2006. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7% στα 63,18 τρισ. γουόν (64,7 δισ. δολ.).