Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008 11:37

Τη Δευτέρα η ψήφιση του Ασφαλιστικού

Αύριο στις 19:00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας για τη "Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης".

Μετά από ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η ερχόμενη Δευτέρα μετατρέπεται από ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ημέρα νομοθετικού έργου, ώστε να συνεχιστεί η διακοπείσα - λόγω της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ -συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο "Μέτρα για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών".

Σε αυτή τη συζήτηση θα ενταχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται κι η κατάθεση προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η συζήτηση επ' αυτών των προτάσεων μπορεί να ολοκληρωθεί σε έως και τρεις συνεδριάσεις.

Για να προκηρυχτεί δημοψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτούνται τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (180/300).

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενώ την Πέμπτη οι συνδικαλιστικοί φορείς πρόκειται να επιδώσουν στο Προεδρείο της Βουλής τις υπογραφές που συλλέγουν για το ασφαλιστικό.

Απεργία αύριο και την Τρίτη εξήγγειλαν οι δικηγόροι, αντιδρώντας στις διατάξεις για το ασφαλιστικό. Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ