Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτης στις μεγαλύτερες απώλειες σε δύο εβδομάδες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ θα βλάψει τις εξαγωγές αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,2% φθάνοντας στις 140 μονάδες στις 11:49 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Μαρτίου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν πτωτικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωνε ο δείκτης που περιλαμβάνει τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,5%, φθάνοντας στις 12.627,83 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά την ανακοίνωση της Marubeni Corp. ότι θα κλείσει θυγατρική της εξ αιτίας των ζημιών από τα ενυπόθηκα δάνεια. Πτωτικά κινήθηκαν και οι περισσότεροι δείκτες στην περιφέρεια.

Αυτό το τρίμηνο ο δείκτης MSCI Asia Pacific έχει υποχωρήσει 11%, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2002.