Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 09:44

Ψηφίζεται σήμερα το ασφαλιστικό ν/σ στο σύνολό του

ΣΗΜΕΡΑ αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και των συνδικάτων, που ετοιμάζουν προσφυγές στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ακυρώσουν βασικές διατάξεις του νέου νόμου. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε χώρους εργασίας και μετά την ψήφιση του Νόμου, όπως αποφάσισε η ΓΣΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Ηδη συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση με την οποία καταργείται η αυτοτέλεια του Ταμείου τους και εντάσσονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης, απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο πανελλαδικά οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις με την εφαρμογή του νέου νόμου.