Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 10:20

Περαιτέρω υποχώρηση των αγορών «βλέπει» ο Τζωρτζ Σόρος

ΩΣ τη χειρότερη κρίση που έχει ξεσπάσει από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης το 1930, χαρακτήρισε ο δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος την τρέχουσας κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σόρος εξέφρασε την ανησυχία ότι το καθοδικό ράλι των μετοχών αλλά και του δολαρίου θα συνεχιστεί φέτος και μάλιστα, ενδεχομένως να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

ΩΣ τη χειρότερη κρίση που έχει ξεσπάσει από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης το 1930, χαρακτήρισε ο δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος την τρέχουσα κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σόρος εξέφρασε την ανησυχία ότι το καθοδικό ράλι των μετοχών αλλά και του δολαρίου θα συνεχιστεί φέτος και μάλιστα, ενδεχομένως να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Όπως τόνισε, θα σημειωθεί προηγουμένως μια ανάκαμψη, ωστόσο αυτή δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από τρεις μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι ο 77χρονος Σόρος, προβληματισμένος από τις αναταραχές που προκάλεσε στις αγορές η κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια, ανέλαβε περισσότερο ενεργό ρόλο στη διαχείριση του Quantum Endowment Fund, αξίας 17 δισ. δολαρίων, τα κέρδη του οποίου διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.