Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2000 18:47

Chipita: Συμφωνία συνεργασίας με την Pepsico

Σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική Pepsico προχώρησε η εταιρεία Chipita. Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής τυποποιημένων κρουασάν στο Μεξικό απ΄ όπου θα τροφοδοτούνται οι αγορές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Στην εν λόγω επένδυση, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 12 εκατ. δολ., η συμμετοχή της Chipita International ανέρχεται σε 35% ενώ της Pepsico σε 65%.

Οπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος (φωτό), πρόεδρος του δ.σ. της ελληνικής εταιρείας, η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην Chipita να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, στις οποίες έρευνες αγοράς για τα τυποποιημένα κρουασάν έδειξαν πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής.

Σημειώνεται, ότι η συνεργασία με την Pepsico, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον και για την παραγωγή των Bake Rolls, μελλοντικά ενδέχεται να επεκταθεί και στις χώρες της Βορείου Αμερικής.

Μετά την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας η διοίκηση της Chipita εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της εταιρείας θα παρουσιάσουν αύξηση 30% την επόμενη χρήση.