Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 07:53

Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία εν μέσω εικασιών ότι το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει μετά τα χειρότερα από ότι αναμενόταν στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και καθώς το υψηλότερο κόστος ενεργείας αύξησε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του ευρώ μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ στις 4 Απριλίου που έδειξε ότι οι εργοδότες μείωσαν το προσωπικό τους τα μέγιστα σε πέντε χρόνια τον μήνα που πέρασε. Οι διαπραγματευτές διπλασίασαν τα στοιχήματά τους έναντι του δολαρίου τους δύο προηγούμενους μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission στην Ουάσινγκτον. Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα, πάνω από τα 106 δολ. το βαρέλι.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν στα 913,49 δολ. η ουγγιά στις 10:28 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 17,8550 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε στο 1,5673 έναντι του ευρώ στις 10:33 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης πριν από την αυριανή έκθεση στις ΗΠΑ η οποία ενδέχεται να δείξει ότι λιγότεροι Αμερικανοί υπέγραψαν συμβόλαια για την αγορά παλαιών κατοικιών τον Φεβρουάριο, σημάδι ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση.

Ο χρυσός για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 917,30 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:25 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ο χρυσός για παράδοση τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom), σημείωσε άνοδο 28 γιέν, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 3.034 γιέν το γραμμάριο (921 δολ. η ουγγιά). Τα συμβόλαια για παράδοση Ιουνίου στη Σαγκάη σημείωσαν άνοδο 1.1% φθάνοντας στα 204,41 γιουάν το γραμμάριο (908 δολ. η ουγγιά).