Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 10:24

Posco: Συμφώνησε σε τριπλασιασμό των τιμών κοκ

Η ΤΡΙΤΗ μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας Posco συμφώνησε στον τριπλασιασμό των τιμών που πληρώνει για τον οπτάνθρακα (κοκ), μετά τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων του λόγω των πλημμυρών στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία συμφώνησε με τους αυστραλιανούς προμηθευτές της για αυξήσεις από 205% μέχρι 215% στις τιμές κοκ, για το έτος που ξεκινά την 1η Απριλίου.

Η ΤΡΙΤΗ μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας Posco συμφώνησε στον τριπλασιασμό των τιμών που πληρώνει για τον οπτάνθρακα (κοκ), μετά τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων του λόγω των πλημμυρών στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία συμφώνησε με τους αυστραλιανούς προμηθευτές της για αυξήσεις από 205% μέχρι 215% στις τιμές κοκ, για το έτος που ξεκινά την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με αναλυτές, η συμφωνία αυτή ενδεχομένως να εκτοξεύσει τις τιμές του προϊόντος ως και κατά 308,70 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση αναμένεται να οδηγήσει την Posco και τις υπόλοιπες χαλυβουργίες σε αύξηση των τιμών προκειμένου να αποφύγουν την περαιτέρω μείωση της κερδοφορίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα την Αυστραλία ανάγκασαν τουλάχιστον έξι παραγωγούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας μεταλλουργίας του πλανήτη BHP Billiton, να προειδοποιήσουν για καθυστερήσεις στις εξαγωγές άνθρακα.