Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 10:33

Ινδία: Εξαρση του ιού Η5Ν1, θανάτωση χιλιάδων πουλερικών

Στη θανάτωση χιλιάδων πουλερικών προχώρησε σήμερα η Ινδία, αλλά και στις ιατρικές εξετάσεις ανθρώπων για πυρετό σε απομακρυσμένα χωριά βορειοδυτικά της χώρας στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, μετά την επιβεβαίωση ύπαρξης του ιού Η5Ν1 σε νεκρά κοτόπουλα.

Περίπου 100 άνδρες των υπηρεσιών υγείας με προστατευτικές στολές και μάσκες άρχισαν να μαζεύουν κοτόπουλα και πάπιες από οκτώ χωριά στην περιφέρεια Δαλάϊ στο κρατίδιο Τριπούρα όπου 3.000 πουλερικά ψόφησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Στην Ινδία, ο ιός της γρίπης των πτηνών, εμφανίστηκε στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης νωρίτερα μέσα στο έτος και οι αρχές κατάφεραν να περιορίσουν τη μετάδοσή του με τη θανάτωση εκατομμυρίων πουλερικών.

Η Ινδία, όπου 10 εκατ. άνθρωποι είναι αγρότες που έχουν στα κτήματά τους πουλερικά, βίωσε τρεις μεγάλες επιδημίες της γρίπης των πτηνών από το 2006, ωστόσο και οι τρεις τέθηκαν υπό έλεγχο. Στη χώρα ο ιός δεν έχει προσβάλει ανθρώπους.

Η νόσος της γρίπης των πτηνών έχει σκοτώσει 238 ανθρώπους σε 12 χώρες του κόσμου από το 2003, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ).