Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 16:37

Δεν τα βρήκαν έμποροι - κτηνοτρόφοι για την τιμή των αμνοεριφίων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι καθώς η σημερινή τους πρώτη συνάντηση με τους εμπόρους, στο παζάρι του Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου και των Βορειοελλαδιτών του κλάδου, Δημήτρης Καμπούρης, κατά τη σημερινή συνάντηση φάνηκε ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών, δεδομένου ότι οι έμποροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αγοράσουν αμνοερίφια σε τιμή άνω των 5-5,5 ευρώ (περσινές τιμές), ενώ από την άλλη πλευρά οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να μην πέσουν κάτω από τα 6 ευρώ.

Μάλιστα, οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις (αποκλεισμούς συνόρων, δρόμων και σφαγείων) σε περίπτωση που στο επόμενο παζάρι, την Πέμπτη στη Δράμα, δεν κλείσουν οι τιμές με τους εμπόρους σε ικανοποιητικό επίπεδο.

«Δεν συζητάμε για τιμές κάτω των 6 ευρώ», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμπούρης, επισημαίνοντας ότι «οι χαμηλές τιμές και στην περίοδο του Πάσχα θα σημάνουν την καταστροφή των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση».