Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, εν μέσω εικασιών ότι τα κέρδη θα αντισταθούν της χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 2,5%, φθάνοντας στις 147,97 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Φεβρουαρίου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά. Ο MSCI έχει σημειώσει άνοδο 12% από τις 17 Μαρτίου, εν μέσω εικασιών ότι τα μέτρα για τον περιορισμό των ζημιών από τις πιστώσεις θα βοηθήσουν στον περιορισμό της παγκόσμιας οικονομικής συρρίκνωσης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,6% φθάνοντας στις 13.697,69 μονάδες. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Honda Motor Corp. μετά την υποχώρηση του γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Στην Κίνα, ο CSI αναρριχήθηκε έως 7,5%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.