Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 10:55

Γ. Αλογοσκούφης: Δεν κάνουμε πίσω για τον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στο σχεδιασμό που έχει καταστρώσει για τον ΟΤΕ, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Η στρατηγική μας για τον ΟΤΕ είναι ξεκάθαρη και προβλέπεται ρητά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Θέλουμε στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ με μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό προς όφελος του Οργανισμού, των πολιτών και της οικονομίας. ¶λλωστε αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους πολίτες σε δύο διαδοχικές εκλογές».

Τι δηλώνει για Σπ. Κλαδά, πληθωρισμό, ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Ο κ. Κλαδάς υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης σε ερώτηση για την παραίτηση του κ. Σπύρου Κλαδά, ενώ σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό είπε τα εξής: «Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα διεθνές φαινόμενο. Και αυτό προκύπτει όχι μόνο από τα στατιστικά στοιχεία αλλά και από την αίσθηση που έχουν οι πολίτες σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση πήρε εντολή από τον ελληνικό λαό πριν από έξι μόλις μήνες και δεν υπάρχει κανένας λόγος για προσφυγή στις κάλπες».