Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 17:25

«Η Ελλάδα αλλά και η Μύκονος πρέπει να γίνουν και πάλι μόδα»

Την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης για την αποπεράτωση και τη διαχείριση της Μαρίνας Τούρλου στη Μύκονο μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων του νησιού.

Την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης για την αποπεράτωση και τη διαχείριση της Μαρίνας Τούρλου στη Μύκονο μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων του νησιού, στο πλαίσιο περιοδείας του σε εγχώριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι το υπουργείο εξετάζει και το θέμα της κατασκευής της μαρίνας του Αγίου Χαραλάμπους στους Μύλους.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται η επαναλειτουργία γραφείου ΕΟΤ στο νησί και επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των δρομολογίων ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Μυκόνου και Σαντορίνης.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέπτυξε το στρατηγικό πλάνο της νέας κυβερνητικής στρατηγικής για τον τουρισμό, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και η στροφή στην ποιότητα και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες με στόχο την προσέλκυση ποιοτικά αναβαθμισμένων τουριστικών αγορών.

Σχολιάζοντας την κάμψη που παρατηρείται στις παραδοσιακές αγορές, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι κεντρικό στόχος της τουριστικης πολιτικής είναι να επανέλθει η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως των οικονομικών και κοινωνικών φαινομένων που, συγκυριακά, προκύπτουν στο διεθνές στερέωμα.

«Η Ελλάδα συνολικά, αλλά και η Μύκονος, πρέπει να γίνει και πάλι μόδα. Να αποτελούν προορισμούς, όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι, οι οποίοι, ανεξαρτήτως της ακρίβειας, προσελκύουν αδιαλείπτως επισκέπτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.