Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Μαΐου 2008 13:51

ΓΣΕΕ: "Οχι" στις προτάσεις "τύπου Γκαργκάνα - Αλμούνια"

"Σήμερα, όπως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, οι Έλληνες εργαζόμενοι, από το δικό τους μετερίζι, γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά τιμώντας όλους όσους θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν και πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, καταφέρνοντας όμως να δώσουν σημασία και νόημα στην προσπάθεια του κόσμου της εργασίας, που καθημερινά με αξιοπρέπεια δίνει τη δική του μάχη για την επιβίωση", δήλωσε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης.

" Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Ορθώνουν το ανάστημα τους μπροστά στις πιέσεις τις οποίες ασκούν διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο, με μοναδικό στόχο την αύξηση των υπερκερδών τους, μέσω του δραστικού περιορισμού των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας", πρόσθεσε.

Γι' αυτό και όλοι μας, μαζί, ενωμένοι, καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τις όποιες αναφορές και προτάσεις τύπου "Γκαργκάνα -Αλμούνια" που υποκρύπτουν μια προσπάθεια σταδιακής μετατροπής του κόσμου της εργασίας σε μια τάξη νεόπτωχων που "ζουν για να δουλεύουν", χωρίς να έχουν δικαίωμα του "να δουλεύουν για να ζουν", σημείωσε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ.