Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 13:11

Σε υψηλά διμήνου το δολάριο έναντι του γιεν

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών «σκαρφάλωσε» το δολάριο έναντι του γιεν εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα βάλει φρένο στις μειώσεις επιτοκίων.

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών «σκαρφάλωσε» το δολάριο έναντι του γιεν εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα βάλει φρένο στις μειώσεις επιτοκίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/02/1506780.htm .

Την άποψη αυτή ενίσχυσαν τα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM σημείωσε τον Απρίλιο πτώση μικρότερη απ΄ ό,τι αναμενόταν, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν το Μάρτιο. Τα παραπάνω στοιχεία μετρίασαν σε κάποιο βαθμό τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης.

Το δολάριο σημείωσε το πρωί άνοδο έως 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ανερχόμενο στα 105,02 γιεν, στο υψηλότερο σημείο από το Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, ωστόσο, υποχώρησε κάτω από τα 105 γιεν.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για την απασχόληση - εκτός του αγροτικού τομέα - στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα μισθολόγια μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 80.000, ενώ η ανεργία εκτιμάται ότι ανήλθε στο 5,2% από 5,1%.

Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).