Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008 09:51

Μεταφορές: Ποιοι μετέχουν στην απεργία

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Εθνικών Μεταφορών και των ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Δ.Χ. που ξεκίνησε, χθες, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Εθνικών Μεταφορών και των ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Δ.Χ. που ξεκίνησε, χθες, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών. Αυτό αποφασίσθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της Ομοσπονδίας και αφού είχε ζητηθεί η άποψη των Σωματείων-μελών της. Υπενθυμίζεται ότι κύριο αίτημα της απεργίας του ΠΧΣΕΜ είναι η μεγαλύτερη αύξηση των κομίστρων από εκείνη του 5%, την οποία έχει αποφασίσει το αρμόδιο υπουργείο και τίθεται σε εφαρμογή στις 19 Μαΐου.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) έχει εξαγγείλει, για τους οδηγούς τους, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από σήμερα το απόγευμα έως το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαΐου. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι οδηγοί όλων των μέσων μεταφοράς, ιδιωτικών και δημοσίων. Ως δικαιολογητική βάση των κινητοποιήσεων προβάλλονται οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου, καθώς η διαπραγμάτευση με τις τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (ΠΟΕΤ, ΓΠΟΠ, ΟΤΒΕ) δεν είχε αποτελέσματα.